Drömfångare

Börja om från början

Medan herrn i huset kämpar vidare med det som ska bli det nya köket, planerar jag att göra om i det rum som vi gjorde klart först (läs: det enda rum som blev klart. eller åtminstone nästan klart). Sovrummet.

Väggarna pryds av en aprikosaktig färg vid namn ”Kenya” som var poppis för tio år sedan, under en period då varma jordtoner försökte slå sig in på inredningsmarknaden i Shabby Chic-kaoset. (Det gick f.ö inte så bra.) Ett djuptänkande väggord i sirligt teckensnitt pryder en vägg, tillsammans med en smudgefjäder. Det kändes bra då. Jag kan villigt erkänna att jag är dödstrött på att titta på det där nu. Ut med det gamla och in med det nya!

De säger att en tioårsperiod är lagom för lättare renovering, så sagt och gjort – börja om från början! Så snart jag har spacklat och slipat färdigt den nya väggen som han håller på och bygger där nere, ska jag alltså ta itu med sovrummet. Det kommer att bli tapeter den här gången, i en mörkare blå färg. Inga glättiga väggord tack, men en fet jäkla fuskbrasa, och många stora, belysta gröna växter. Lin och ull i textilierna. Nya möbler i enhetligt snitt, riktigt trä i mörk lasyr. Lite 2000-tal ska de bli ändå: pilkorgar, pilkorgar och åter pilkorgar för förvaring ovanpå garderoberna. Det är både snyggt och tidlöst. Sovrummet ska få takbeklädnad också, för det har det inte idag, det är bara brädor i taket. Takpanel och lister ska det bli – den här gången ska det verkligen bli lister också. Den här gången ska sovrummet verkligen bli KLART.

Jajemän.

Vad sätter du emot?

Väggord pryder väggarna som målats i en aprikosaktig färg
Väggarna i sovrummet är i en jordnära aprikosaktig färg som var poppis för tio år sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *