Om bondkärringen

Vanja [vạŋja]
”En storvuxen lantras med rätt trevligt humör.”

Kontakt: vanja(a)kopmanstorp.se

Du läser just nu en blogg som tillhör en 45-årig bonnläpp/biodlerska… hembryggerska… jägerska… med mera, bosatt på den västgötska landsbygden. Där pysslas det med allehanda självhushållningsprojekt och odlingsexperiment, zon 5 till trots. Trädgård, odling och biodling är en stor passion, liksom det är att skriva. Jag tycker om, och tycker att det är viktigt med naturkunskap och har förståelse och omtanke för det viktiga ekologiska samspelet. Att göra allt rätt och perfekt hela tiden är nästan omöjligt, men alla kan göra något litet och värna lite extra ibland.

Hela mitt yrkesverksamma liv har jag ägnat åt att svetsa, och att konsultera och utbilda i ämnet. Trettioårskriser och fyrtioårskriser har dock orsakat en del irrfärder på avvägar, då jag tyckt att jag borde göra något annat med mitt liv än att utbilda svetsare. Nå. I dagsläget har jag ett jobb som jag bara fullkomligen älskar – jag jobbar som… svetslärare! (Ta-da!)

I den här bloggen får du följa med mig på min vindlande resa genom livet, i vått och torrt och på gott och ont.  Lämna gärna en hälsning så att jag vet att just du har varit här och hälsat på.

Ha det gott!

 

7 reaktioner på ”Om bondkärringen

 1. Kul att läsa om dig 🙂

  Jag är också på väg att sadla om, kanske inte lika kraftig svängning som dig…men ändå.
  har jobbat nästan hela mitt vuxna liv med människor i olika verksamheter, social omsorg och nu senast som waldorfförskolepedagog. Har utbildat mig en massa inom dessa områden.
  Nu till hösten är min tanke att svänga om och utbilda mig till något där jag får utlopp för min kreativa sida, som ibland svämmar över eller stockar sig, vilket jag inte mår bra av.

  Alltså dags att vid 45 års ålder tänka på mig själv 😉
  Har sökt en massa kurser och en heltidsutbildning nom slöjd, hantverk och formgivning.
  Några kurser jag ser fram emot extra är Design för det goda livet , där man tittar på design som livskvalitetshöjande kraft och i ett uthålligt samhälle mm. mm. Design o konsthantverk där man ex. får studera Ellen Key, som jag intresserat mig för i många år både inom pedagogiken och livet i stort.

  Kram Helene

  1. Hej Helene!

   Det låter som att du har funderat mycket över vad du vill göra. Det låter spännande! Kanske får vi anledning att göra ett kreativt naturvårdshantverk tillsammans när vi är färdigutbildade, du och jag 😉 Ja, jag tycker att vi har ålderns rätt att få göra vad vi vill nu. Lycka till!

 2. Hej Vanja!
  Undrar om du har möjlighet att lägga upp en annons för min butik?
  Kostar det något eller kan jag kompensera dig på något sätt?

  Kram Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *