Gräddstuvad lammfile

Gräddstuvad lammfilé

I höstas slaktade jag på egen hand för första gången. Det gick förvånansvärt bra, och vi har kunnat njuta av fint lammkött sedan dess. Idag gjorde jag en liten gryta av de möra filéerna som jag NÄSTAN förstörde vid styckningen!

2 port

2 st lammfiléer ca 200 g

1 st schalottenlök

2 st vitlöksklyftor

smör att steka i

3 dl grädde

1 oxbuljongtärning

färsk salvia, hackad

Servera till:
Klyftpotatis, ugnsrostade rödbetor med pinjenötter, grönsallad
Skottsk ale

Gör så här:

Skär filéerna i små munsbitar. Skala och hacka löken. Stek alltsammans i smör i några minuter tills det får fin färg. Häll över grädde och smula i buljong, och låt alltsammans småkoka på låg värme i ca 10 minuter. Rör om så att buljongen löser sig.  Smaka av med salt och peppar om det behövs, och hackad, färsk salvia. Den här grytan blir allra godast om den får stå och dra i kylen något dygn innan den värms upp igen och äts. Då har smakerna verkligen hunnit gifta sig med varandra!

Gräddstuvad lammfile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *